Amsterdam Yunus Emre Enstitüsünde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Coşkuyla Kutlandı

Yazıcı-dostu sürüm

Amsterdam Yunus Emre Enstitüsü ve Amsterdam Başkonsolosluğunun organizasyonuyla  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, yaşları 4 ila 11 arasında değişen 75 çocuk ve ailelerinin katılımıyla büyük bir coşku içinde kutlandı.

Kutlama programı İstiklal Marşımızın okunmasının ardından T.C. Amsterdam Başkonsolosu Engin Arıkan’ın günün anlam ve önemini belirten kısa konuşmasıyla başladı. Devamında Gökkuşağı Sanat Merkezi sanatçılarının geleneksel “Hacivat ve Karagöz” sahne gösterisi yaptı.

Enstitümüzün Türkçe Çocuk Kulübü öğrencilerinin şiir, şarkı ve piyano performansları eşliğinde Ata'mızın çocuklara armağan ettiği bu güzel ve anlamlı bayram günü daha da coşkulu ve eğlenceli kutlandı.

Davetli öğrenciler gün boyunca Enstitü öğretmenlerimizin eşliğinde çeşitli oyunlar ve yarışmalarla eğlendikten sonra çeşitli hediyelerle evlerine döndüler.

Diğer Etkinlikler

Enstitümüz ile Lahey Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliği iş birliğiyle düzenlediği çocuk kitapları yazarı Özge...

Yunus Emre Enstitüsü Amsterdamda Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlamaları kapsamında gerçekleştirdiğimiz, Dünya...

Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin 750. vuslat yıl dönümü uluslararası anma törenleri çerçevesinde Amsterdam Yunus Emre...

Amsterdam Yunus Emre Enstitüsü tarafından Amsterdam Corendon Hotel’de düzenlenen “Yunus’un İzinde” programı konukları...