Utrecht Turizm Fuarı

Yazıcı-dostu sürüm

Hollanda’nın Utrecth şehrinde 15-19 Ocak 2020 tarihleri arasında düzenlenen Turizm fuarına Türkiye’yi temsilen Amsterdam Yunus Emre Enstitüsü katıldı.

Avrupa’nın 3 büyük fuarından biri olarak kabul edilen Turizm fuarına ilk defa katılan Amsterdam Yunus Emre Enstitüsü ziyaretçilere Türk kültünü, sanatını tanıtarak; Türkçe kursları ve Enstitü faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Türkiye’nin en büyük katılımcı olarak yer aldığı fuarın resmi açılışı dolayısıyla Türkiye standında düzenlenen resepsiyona, Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye’nin Lahey Büyükelçisi Şaban Dişli, Amsterdam Başkonsolosu Engin Arıkan, Rotterdam Başkonsolosu Aytaç Yılmaz, Deventer Başkonsolosu Tuna Yücel Modrak ve Türkiye’den davetliler katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy yaptığı açış konuşmasında, Hollanda’dan Türkiye’ye yolcu trafiğinde üst üste ciddi bir artış yaşandığını vurgulayarak, “Hollanda pazarını 2019 yılında yüzde 12’ye yakın bir artışla kapattık. Şu anki satışları incelediğimizde yüzde on bir artışla 2020’de de tekrar Hollanda’dan Türkiye’ye gelen turist sayısı artacak gibi gözüküyor.” dedi.

Seramik ve çini sanatçısı Betül Bayram’ın kendi çalışmalarını sergilediği fuar, Hollandalı katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.