23 Nisan Çocuk Bayramı, Amsterdam’da Bir Dizi Etkinlikle Kutlandı

Yazıcı-dostu sürüm

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle Amsterdam Yunus Emre Enstitüsü ve MÜSİAD tarafından Amsterdam Rhone Events & Congres Centre’da bir kutlama programı düzenlendi.

Etkinlikte çocuklar hem doyasıya eğlendiler hem de Amsterdam Yunus Emre Enstitüsü sayesinde Türk kültürü ve sanatlarıyla tanıştılar.

T.C. Amsterdam Başkonsolosu’nun da hazır bulunduğu kutlamada, MÜSİAD Amsterdam Şubesi Başkanı Ümit Akbulut, Amsterdam Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Fatih Okumuş ve Başkonsolos Tolga Orkun tarafından yapılan açılış konuşmalarında Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilen bu çocuk bayramının dünyada tek olma özelliği taşıdığı vurgulanırken, özlenen dünya barışının bir an önce gelmesini, dökülen kan ve gözyaşının son bularak tüm dünya çocuklarının mutlu olması için Yunus Emre’nin verdiği evrensel barış mesajının tüm insanların kalbine ulaşması gerektiği ifade edildi.

Kutlamada kumla resim yapma, kına ile el süsleme, yüz boyama, kartpostal yapma, kek süsleme, Türk müziği atölye çalışması, Karagöz ve Hacivat gölge oyunu, kukla atölye çalışması, çocuklar için ebru sanatı atölye sanatı çalışması, Trakya halk oyunları çocuk grubu gösterisi, Ege Bölgesi zeybek oyunları gösterisi gibi faaliyetler yer aldı. Amsterdam Türk Halk Müziği Korosu da 23 Nisan Çocuk Bayramı kutlamasına Anadolu’dan halk müziği ezgileriyle renk kattı.

Programın organizasyon komitesi temsilcisi Melek Likoğlu 23 Nisan kutlamasına beklenenin çok üzerinde çocuk ve velinin ilgisi olduğunu, 500 kadar katılımcıyı beklerken 2000’in üzerinde bir ziyaretçiyi ağırladıklarını belirtti. Amsterdam MÜSİAD Şubesi Genel Sekreteri Abdullah Altay ise çocuklar eğlenirken Yunus Emre Enstitüsü sayesinde Türk kültür ve sanatıyla tanıştıklarını, bundan da hem çocukların hem de anne babaların çok memnun olduklarını dile getirdi. Altay, 23 Nisan kutlamasının dolu dolu geçtiğini anne babaları da unutmadıklarını, çocuk eğitimi alanında uzmanları davet ederek, anne babalar için çocuk eğitimi semineri düzenlediklerini belirtti.

Programda ayrıca Enstitünün faaliyetleri ve Türkçe kursları hakkında bilgi verildi.