Amsterdam'da “Gönlüm Düştü Bu Sevdaya” Konseri

Yazıcı-dostu sürüm

Amsterdam Yunus Emre Enstitüsü, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Lahey Büyükelçiliği ve Kültür Müşavirliği iş birliğiyle “Gönlüm Düştü Bu Sevdaya” adlı bir konser düzenledi.

Mezzosoprano Tulu İçözü, kanunda Tahir Aydoğdu, piyanoda Hakan Ali Toker ve neyde Bilgin Canaz’dan oluşan Tanini Trio ve Hakan Çetinkaya’nın, Hollanda’nın en seçkin konser salonlarından olan Concertgebouw’da verdikleri konser izleyicileri büyüledi.

Diplomasi, siyaset ve bürokrasi çevrelerinin yanı sıra kültür ve sanat dünyasından geniş bir katılımın sağlandığı konserde Yunus Emre’nin barış, dostluk ve sevgi mesajlarını içeren şarkılar, Batı ve Türk müzikleri senteziyle sunuldu.

Gecede bir konuşma yapan Amsterdam Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Remzi Kabadayı, konseri şu şekilde değerlendirdi:

“Bu konseri kültürel diplomasinin en güzel örneklerinden birisi olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Lahey Büyükelçiliğimiz ve Kültür ve Turizm Müşavirliğimizin iş birliğiyle gerçekleştirdik. Alanlarının ustaları sanatçı ve müzisyenlerimizin verdiği bu konser için salonumuz tamamıyla doldu. Dinimizin barış ve dostluk mesajlarını en iyi yorumlayan mutasavvıf ve şairlerimiz Yunus Emre’nin insanlığa mesajını müzik yoluyla vermeye çalıştık. İnsanlığın barış, huzur ve dostluğa en fazla ihtiyaç duyduğu bir çağ ve dönemden geçiyoruz. Yunus Emre 700 yıl önce kendince yorumladığı İslam’ın mesajını bize şiir ve ilahi yoluyla ulaştırdı. Biz de bu mesajı “Gönlüm Düştü Bu Sevdaya” adlı konserimizle Batılı dostlarımıza aktardık. Konsere katılım sağlayan tüm dostlarımızdan olumlu yorumlar aldık. Bu, gelecek günlerde daha güzel etkinlikler düzenlememiz için bize büyük bir güven ve güç verdi.”