Amsterdam’da “Türkçe Çocuk Kulübü” Faaliyetlerine Başladı

Yazıcı-dostu sürüm

Amsterdam Yunus Emre Enstitüsü, 1 Nisan 2017 tarihinde ''Türkçe Çocuk Kulübü'' kapsamında eğitim faaliyetlerine başladı.

Türkçe Çocuk Kulübü, 4-6 yas arasındaki çocuklara haftalık programlar eşliğinde hem Türk kültürünü, hem de Türkçeyi eğlenerek öğretmeyi amaçlıyor. Etkinlik, çağdaş eğitim ve öğretim standartlarına uygun olarak sertifika sahibi okutman Ayşegül Sezen Erdinç tarafından veriliyor. Çocuklar da anadillerini Yunus Emre Enstitüsü tarafından hazırlanan görsel ve yazılı materyaller eşliğinde öğrenme fırsatı buluyorlar. Dört temel beceri alanını geliştirmeye yönelik olarak hazırlanan  ''Çocuklar İçin Türkçe'' eğitim seti, Türkçe Çocuk Kulübü faaliyetlerine temel oluşturmakla birlikte, Hollanda'da modern eğitim ve öğretim tekniklerinin uygulanması adına da alanında bir ilke imza atıyor.

Çift dilli Türk çocuklara yönelik hazırlanan kulüp faaliyetleri, şimdiden 9 kişilik sınıf mevcuduyla etkin bir öğrenim ortamı sağladı. Veliler tarafından ilgi gören bu projenin, Eylül 2017 tarihinden itibaren Hollanda'nın diğer başlıca şehirlerinde de faaliyete geçmesi planlanıyor.