Hollanda’da Tanburi Cemil Bey Konseri Düzenlendi

Yazıcı-dostu sürüm

Amsterdam Yunus Emre Enstitüsü, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğüne bağlı İstanbul Devlet Müziği Araştırma ve Uygulama Topluluğu’nun Tanburi Cemil Bey’in eserlerinden oluşan konserine ev sahipliği yaptı.  

İlk olarak Rotterdam Codarts Konservatuvarı Osmanlı Müziği Bölümünde farklı uluslardan öğrencilere Türk musikisi ve makamlar konusunda teori ve pratikten oluşan bir atölye çalışması düzenleyen topluluk, ikinci atölye çalışmasını Amsterdam Yunus Emre Enstitüsünde ünlü Türk bestekâr Tanburi Cemil Bey’in eserlerini temel alarak gerçekleştirdi.

Topluluk son olarak 23 Kasım 2016 tarihinde Amsterdam Yunus Emre Enstitüsünde Tanburi Cemil Bey’in eserlerinden oluşan bir konser verdi. Sanat yönetmenliğini Güzel Sanatlar Genel Müdürü Murat Salim Tokaç’ın yaptığı konserde, bağlamada Cenk Güray, kanunda Atilla Akıntürk, kemençede Furkan Bilgi, viyolonselde Serkan Özdemir, ritimde Osman Öksüzoğlu ve Soydan Babayiğit, tamburda Özata Ayan yer alırken, konserlerin solistliğini de Tuba Akyol, Neşe Dursun Saraç, Murat Irkılata ve Ertan Bilgi yaptı.