Şakrak'la Barış ve İyilik Atölyesi

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü Amsterdamda Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlamaları kapsamında gerçekleştirdiğimiz, Dünya Çocuklarının Yeni Kahramanı "Şakrak" atölye çalışmamızla, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını, Türkçe Çocuk Kulubümüzle çoşkuyla kutlandı. 

Depremzede çocuklara ulaştırmak için Şakrak iyilik mektupları ve kartları yazıldı, değerler oyunu oynandı.

İyilik kahramanı ŞAKRAK'ın programlarında Cumhuriyetin 100.yılına ithafen "Barış ve İyilik" mesajı oyunlarla anlatıldı, hikayelerle aktarıldı. İnteraktif programlarda her yaş grubu çocuklar eğlenirken öğrendiler.

Yazar Ayşeğül Kara Zorlu Şakrak'la Barış ve İyilik" programımızda Cumhuriyetin "okuyarak" yükseleceğine inandığımız için okumanın önemine, kitapların dünyasına, okuyarak ülkemize fayda sağlayacağımıza değindi.

Çocukların dünyasında birçok çizgi kahraman vardır. Biz o kahramanlar arasında gerçek kahramanın "kendileri" olduğunu oyunlarla anlattı. 

Şakrak'ın iyilik etkinliklerinde "mutluluğun tek yolu fayda odaklı yaşamak" olduğunu çocuklar ile paylaştı. 
 

Diğer Etkinlikler

Enstitümüz ile Lahey Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliği iş birliğiyle düzenlediği çocuk kitapları yazarı Özge...

Enstitümüzün Hollanda Yaşayan Diller Vakfı Türkçe Bölümüyle beraber düzenlediği Öğretmenler Günü programımıza Hollanda'...

Amsterdam Yunus Emre Enstitüsü ve Amsterdam Başkonsolosluğunun organizasyonuyla  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve...

EUNIC (Avrupa Kültür Merkezi Birliği) tarafından 22 Eylül 2021 tarihinde “Avrupa Diller Günü” kapsamında Amsterdam...