Amsterdam YEE’de Bayram Coşkusu

Yazıcı-dostu sürüm

Amsterdam Yunus Emre Enstitüsü, Ramazan Bayramı’nın birinci günü bayramlaşma programına ev sahipliği yaptı.

“Açık gün” formatındaki bayramlaşma, özellikle bu ülkede akrabası olmayan Türkler tarafından da ilgi ve minnetle karşılandı.

“Bayram çocuklar için!” şiarıyla düzenlenen etkinlikte bir yandan canlı müzik icra edilirken, diğer yandan bayrama özel ikramlar yapıldı. Bir salonda Karagöz oynatılırken, bir sınıfta Türkçe yarışması düzenlendi. Uluslararası ödülleri bulunan mucit nakkaş Müberra Gülöksüz’ün üç boyutlu nakışları ziyaretçilerin yoğun alakasına mazhar oldu.

Konuklar bir yandan da Derya Şahin Yavuz, Şemseddin Ziya Dağlı, Okan Akın ve Bülent Evren’in eserlerinden oluşan tezhip, ebru ve resim sergisini gezme fırsatı buldular.

Sadece Amsterdam’daki üniversitelerden değil, Utrecht ve Leiden üniversitelerinden de akademisyenlerin ailecek iştirak ettiği bayramlaşma programına Türkiye Cumhuriyeti Lahey Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Aslan Alper Yüksel’in yanı sıra konsoloslar Üner Ülker ve Akın Özden, Türk sivil toplum kuruluşları ve Hollanda sanat camiasından katılımlar oldu.

Programa Rus, Azeri, Çek ve Orta Avrupalı üniversite öğrencilerinden oluşan bir grubun katılması da etkinliğin çok uluslu bir şölen havasında geçmesini sağladı.