Amsterdam'da "Seyr-i Ahenk" Konseri

Yazıcı-dostu sürüm

Amsterdam Yunus Emre Enstitüsü tarafından 2 Kasım 2022 tarihinde Amsterdam Merkez Kütüphanesi OBA konser salonunda Türk ve Hollandalı müzisyenlerin ortaklaşa hazırladıkları Seyr-i Ahenk albümündeki şarkıların dinletildiği ve Hollandalı müzikseverlerin büyük ilgi gösterdiği bir konser gerçekleştirildi.

Albümle aynı adı taşıyan Seyr-i Ahenk konserinde Türk müzisyenler Ümit Yılmaz, Derya Türkan ve Alper Kekeç'in yanı sıra Hollandalı Martin Fondse ve Eric Van Der Westen'de enstrümanlarıyla sahne aldı.

Konser sonrasında AA muhabirine açıklamalarda bulunan Yılmaz, çoğunlukla kendisi ve Türkan'ın eserlerinin yer aldığı albümdeki "Seyir" isimli eserin Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın kompozisyonu olduğunu belirtti.

Yılmaz, "Sayın Kalın ile ortak çalışmamız da albümde yer alıyor. Ayrıca albümdeki bazı resimler de Kalın'a ait." dedi.

Albümdeki 7 enstrümantal eserin, Amsterdam'daki Esoundstudios'ta kaydedildiğini belirten Yılmaz, Enstitümüzün desteğiyle albümün Amsterdamlı müzikserverlerle buluşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Konsere katılanların büyük ilgisini çeken İstanbul kemençesini çalan Türkan, "İstanbul kemençesinin 900 yıllık tarihi var ve insan sesine en yakın çalgılardan biri, dinleyince insanlarda üflemeli bir çalgı hissi uyandırıyor ." diye konuştu.

Konserde, İbrahim Kalın'ın bestesi "Seyir"in yanı sıra "Ey Benim Divane Gönlüm", "Ece", "Derya", "Metruk", "Rana" ve "Ümit" adlı eserler çalınırken, müzisyenler konser sonunda dinleyicilerin yoğun ısrarı üzerine albüm dışından bir parça daha çalarak konseri bitirdi.

Enstitü tarafından Amsterdam OBA Konser Salonu'nda gerçekleştirilen "Seyr-i Ahenk" konserine çok sayıda Türk ve Hollandalı müziksever katıldı. Konserde,Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü  İbrahim Kalın'ın bestesi "Seyir"in yanı sıra "Ey Benim Divane Gönlüm", "Ece", "Derya", "Metruk", "Rana" ve "Ümit" adlı eserler icra edildi.

Diğer Etkinlikler

Bu yıl Kadınlar gününe özel Amsterdam Şehir Kütüphanesinde bir çok ülkenin katılımıyla özel bir etkinlik...

Hollanda-Türkiye İş Gücü Anlaşması'nın imzalanmasının 60. Yıl dönümü için özel olarak düzenlenen "Klasikten Caz'a Türk...

Mevlâna’nın 750. vuslat yıl dönümünde Enstitümüz ve T.C. Lahey Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliği iş birliğinde Amsterdam...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü 85. ölüm yıl dönümünde saygı, özlem ve minnetle andık. Enstitümüz ve Amsterdam Türk Halk...