Avrupa Diller Günü Amsterdam'da Kutlandı

Yazıcı-dostu sürüm

EUNIC (Avrupa Kültür Merkezi Birliği) tarafından 22 Eylül 2021 tarihinde “Avrupa Diller Günü” kapsamında Amsterdam Merkez Kütüphanesinde organize edilen etkinlikte Amsterdam Yunus Emre Enstitüsü de yer aldı.

Ortaokul öğrencilerinin davet edildiği etkinlikte gün boyunca öğrenciler Türkçe dâhil olmak üzere çeşitli Avrupa dilleriyle tanışma imkânı buldu.

EUNIC Hollanda Başkanı Daria Bouwman’ın açış konuşmasıyla başlayan program çevrim içi ve yüz yüze etkinliklerle devam etti.

Avusturya, Macaristan, İspanya ve Türkiye’nin yüz yüze ve diğer Avrupa ülkelerinin çevrim içi katıldığı programlara ortaokullardan davet edilen öğrenciler 4 ayrı sınıfta çeşitli dillerle tanıştılar.

Avrupa Birliği Konseyi, Avrupa’da farklı Avrupa dillerinin öğrenimini ve Avrupa vatandaşlarının dil portföyünü artırmak amacıyla 26 Eylül tarihini Avrupa Dil Günü olarak ilan etmiştir. Her yıl 26 Eylül’de gerçekleştirilen Avrupa Diller Günü, tüm Avrupa üyesi ülkelerde de farklı dil eğitimi çalışması ile kutlanmaya devam etmektedir.

Diğer Etkinlikler

Enstitümüz ile Lahey Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliği iş birliğiyle düzenlediği çocuk kitapları yazarı Özge...

Yunus Emre Enstitüsü Amsterdamda Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlamaları kapsamında gerçekleştirdiğimiz, Dünya...

Yunus Emre Enstitüsü Amsterdamda Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlamaları kapsamında gerçekleştirdiğimiz, Dünya...

Enstitümüzün Hollanda Yaşayan Diller Vakfı Türkçe Bölümüyle beraber düzenlediği Öğretmenler Günü programımıza Hollanda'...