Cumhuriyet Bayramı Amsterdam Yunus Emre Enstitüsünde Kutlandı

Yazıcı-dostu sürüm
Amsterdam Yunus Emre Enstitüsünün Türkiye Lahey Büyükelçiliği ile beraber düzenlediği Cumhuriyet Bayramı programı yabancı diplomatlar ve yüksek misyon şefleri ile görkemli bir resepsiyonla kutlandı.
 
Cumhuriyetin ilanının 98. yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen resepsiyona Büyükelçi Şaban Dişli,  Büyükelçilik Müsteşarları, Hollandalı diplomatlar, NATO askerî erkanı,  Amsterdam, Rotterdam ve Deventer Başkonsolosları, Büyükelçilik ve konsolosluk çalışanları, farklı ülkelerin büyükelçileri, askeri ataşeleri ve temsilcileri katıldılar.
 
Program Hollanda Millî Marşı ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Büyükelçi Şaban Dişli misafirlere günün önem ve anlamını içeren bir “Hoş geldiniz” konuşması yaptı.
 
Resepsiyona katılan davetliler, Enstitüde sergilenen “Sefarad- Traces of a Multicultural Heritage” sergisini de ziyaret etme fırsatı buldular.
 
Türk mutfağına özgü çeşitli tadımlıkların ikram edildiği resepsiyonda genç piyanist Ayşegül Yörükoğlu’nun seslendirdiği seçme eserler de büyük beğeni topladı.