Harika bir doğanın ortasında müzik şöleni Wonderfeel düzenlendi

Yazıcı-dostu sürüm

Klasik müzik içerikli üç günlük bir açık hava festivali olan Wonderfeel ile kurulan iş birliği sonucu 21-23 Temmuz'da kayıtlı arasında 's-Graveland'daki (Amsterdam/ Hilversum) 60 dönümlük Schaep & Burgh açık hava koruma alanında gerçekleşen müzik festivali, 9 bin seyirci için kısa bir yürüyüş yapılabilen altı farklı podyum ev sahipliği yapıyor.

Bu yıl konuk küratör İstanbul Müzik Festivali Efruz Çakırkaya, Türkiye ve Hollanda'dan Türk müzisyenler ile 'Tema Ülkesi Türkiye' olarak geniş bir program olarak hazırlandı.

Üç festival gününe yayılan bir konserde Türk sanat sahnesinin çok yönlülüğü, solist ve bölümlerle yapılacak konserlere katılan müzik gruplarının listesi şöyle sıralanıyor:

Burak Özdemir, çellist Jamal Aliyev, Nemeth Quartet, gitar virtüözleri Sinan Cem Eroğlu ve Muhlis Berberoğlu, soprano Aylin Sezer, kanun sanatçısı Esra Berkman, perküsyoncu Emil Kuyumcuyan ve piyanist Can Çakmur'dan oluşan Musica Sequenza. Dutch Wind Ensemble, şarkıcı Aynur Doğan'ın sıra kemençeci Elif Canfezâ Gündüz, Sinan Arat op ney ve perküsyoncu Alper Kekeç'in de içerdiği Türk müzisyenlerle birlikte eserler icra edildi.

Tamar Bruggeman'ın Direktörü hakkında daha fazla bilgi almak için lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin. 21 Temmuz'da her şeyi organize edebilecek ve yönetebileceksiniz. Davetlilerimiz arasında yer alacak bağlantılar ve diğer bazı önemli kişiler olacak, Burak Ersoy: Amsterdam Başkonsolosu, Pınar Gülün Kayseri: Lahey Büyükelçi Elçi Müşaviri, Pınar Bilgen: Kültür ve Tanıtım Müşaviri, Şerafettin Ekici: Türk Hava Yolları Müdürü, gibi.

Türkiye ve Hollanda'dan Türk müzisyenlere büyük ilgi gösteren bu festivale dikkat çekmek için konuk ağımızdan bir duyuru yaptık. Müzisyenler listesinde ayrıca Amsterdam Yunus Emre Enstitüsü olarak birlikken çabamız ve çalışmakta olduğumuz birçok isim var; Besteci Meliha Doğuduyal, Neyzen Sinan Arat ney, perküsyoncu Alper Kekeç ve soprano Aylin Sezer.

Diğer Etkinlikler

Bu yıl Kadınlar gününe özel Amsterdam Şehir Kütüphanesinde bir çok ülkenin katılımıyla özel bir etkinlik...

Hollanda-Türkiye İş Gücü Anlaşması'nın imzalanmasının 60. Yıl dönümü için özel olarak düzenlenen "Klasikten Caz'a Türk...

Mevlâna’nın 750. vuslat yıl dönümünde Enstitümüz ve T.C. Lahey Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliği iş birliğinde Amsterdam...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü 85. ölüm yıl dönümünde saygı, özlem ve minnetle andık. Enstitümüz ve Amsterdam Türk Halk...