İstanbul da 3 yaşına girmeden ilk sergisini açan Asil Aksoy şimdi de Amsterdam 'da

Yazıcı-dostu sürüm

İstanbul da 3 yaşına girmeden ilk sergisini açan Asil Aksoy şimdi de Amsterdam 'da. Merakla beklenen "Ben yetişken bir ressamım" sergisi Hollanda'da da büyük bir şaşkınlık ve ilgi ile karşılandı.

 

Daha 3 yaşına yeni giren Asil Aksoy 2 yaşından itibaren yaptığı tabloları kendine özgü uslubu, yorumu ve benzersin tarzıyla sanat dünyasına tanıttı.

 

Amsterdam Yunus Emre Enstitüsünün ev sahipliği yaptığı sergide Hollandalı ve Türk sanatçı ve sanatseverlerin yanı sıra T.C. Amsterdam Başkonsolosu  M. Burak Ersoy, sivil toplum örgütleri yöneticileri ve işadamları katıldı.

 

Serginin açılış kokteylinde Amsterdam Başkonsolosu  M. Burak Ersoy ve Amsterdam Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Adil Akaltun birer konuşma yaptı. Ersoy ve Akaltun konuşmalarında küçük ressama ömür boyu başarılar diledi, anne ve babasını böyle bir sanatçıyı küçük yaşta keşfettikleri için tebrik etti.

 

Sergi 1-5 Haziran tarihleri arasında Amsterdam Yunus Emre Enstitüsünde ziyaretçilerini ağırlamaya devam etti.

 

Diğer Etkinlikler

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü 85. ölüm yıl dönümünde saygı, özlem ve minnetle andık. Enstitümüz ve Amsterdam Türk Halk...

Türkiye'nin Lahey Büyükelçiliği ile Uluslararası Türk Kültürü ve Mirası Vakfı işbirliğinde "Uluslararası Petroglifler,...

Amsterdam Yunus Emre Enstitüsünde fotoğraf sanatçısı İzzet Keribar’ın yeni sergisinin açılışı gerçekleşti. Birçok...

Türk Sefarad sanatçılarının eserlerinden oluşan "Sefarad" sergisinin tanıtımı, Amsterdam Yunus Emre Enstitüsünde...