Hollanda'da "İstanbul Connected" Resim Sergisi Düzenlendi

Yazıcı-dostu sürüm

Hollandalı müzisyen ve fotoğraf sanatçısı Wim Selles'in 'SufiBach' adlı uluslararası bir müzik projesi kapsamında 2014-2020 yılları arasında İstanbul'a yaptığı ziyaretler sırasında çektiği sokak müzisyenleri resimlerinden oluşan “Istanbul Connected”  fotoğraf sergisi, Amsterdam Yunus Emre Enstitüsünün yeni binasında ziyarete açıldı.

Sanat dünyasından ödüllü ve seçkin konukların katıldığı açılış etkinliğinde  konuşan Amsterdam Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Abdullah Altay; Suriye’den sığınmacı olarak gelip İstanbul sokaklarında keman çalan orkestra şefi Munzar Alkar, Romanya’dan gelip protez bacak alabilmek için sokaklarda müzik yapan Saray Iran ve daha nice sanatçının müzisyen ve fotoğraf sanatçısı Wim Selles’in kadrajına yansıdığını ifade etti. İstanbul sokak müzisyenleri fotoğraf sergisinin pandemi döneminde bir ilk olduğunu belirten Altay tüm sanatseverleri İstanbul'un sokak müziğini yansıtan bu fotoğrafları görmeye davet etti.

Programda bir konuşma yapan Wim Selles de İstanbul'daki sokak müzisyenlerini altı senedir takip ederek fotoğrafladığını belirten Selles, SufiBach projesinde aradığı ilhamı büyük ölçüde İstanbul sokaklarında bulduğunu ifade etti.

Sergi esnasında sunulan sokak simidi, lokma, haşlanmış mısır ve şerbet ikramlıklarla konuklar İstanbul sokakları daha derinden duyumsama imkanı buldular.

 Yeni enstitü binasında yapılan ilk sanat etkinliği olan ve Hollanda sanat dünyasından ödüllü ve tanınmış simaların yoğun ilgi gösterdiği  “ Istanbul Connected”  fotoğraf sergisi 21 Ekim’e kadar gezilebilecek.

Diğer Etkinlikler

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü 85. ölüm yıl dönümünde saygı, özlem ve minnetle andık. Enstitümüz ve Amsterdam Türk Halk...

Türkiye'nin Lahey Büyükelçiliği ile Uluslararası Türk Kültürü ve Mirası Vakfı işbirliğinde "Uluslararası Petroglifler,...

İstanbul da 3 yaşına girmeden ilk sergisini açan Asil Aksoy şimdi de Amsterdam 'da. Merakla beklenen "Ben yetişken bir...

Türk Sefarad sanatçılarının eserlerinden oluşan "Sefarad" sergisinin tanıtımı, Amsterdam Yunus Emre Enstitüsünde...